آشنایی با بایدها و نبایدهای مقابله با کرونا (بخش اول)
از جمله راهکارهای مقابله با ویروس کرونا شست و شوی مرتب دستها با آب و صابون، پرهیز از تماس دستهای آلوده به صورت، خودداری اقشار آسیبپذیرتر از حضور در اماکن پر رفت و آمد و پرهیز از سفرهای بیمورد است که در این مطلب به توضیح این موارد پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
باید دستها را چند بار در طول روز، هر بار حداقل بهمدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشوییم.
مقدمه
شیوع ویروس کرونا در بسیاری از نقاط جهان همچنان ادامه دارد و روزبهروز به شمار مبتلایان افزوده میشود. مراکز جهانی بهداشتی و سایر سازمانهای مرتبط همگی در تلاشاند تا با آگاهیرسانی به مردم مناطق مختلف از شیوع بیشتر ویروس پیشگیری کنند و بتوانند تا پیداشدن راهکار درمانی قطعی، شمار تلفات را به حداقل برسانند. متخصصان این مراکز و سازمانها به مردم توصیه میکنند که وحشتزده نشوند، آرامش خود را حفظ کنند و اقدامات پیشگیرانه و احتیاطی را رعایت کنند. در حال حاضر، راه دیگری برای مقابله با کرونا در اختیار نداریم. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا شما را با بایدها و نبایدهای مقابله با کرونا آشنا کنیم.
بایدها و نبایدهایی که همگی برای مقابله با کرونا لازم است بدانیم
شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون
باید دستها را چند بار در طول روز، هر بار حداقل بهمدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشوییم. در مواقعی که آب و صابون در دسترس نباشد، بهتر است از آن نوع از ضد عفونی کننده دست استفاده شود که حداقل حاوی ۶۰ درصد الکل است. شستن صحیح دست ها بهویژه در موقعیتهای زیر توصیه میشود:
قبل از آشپزیکردن یا خوردن غذا؛
بعد از استفاده از سرویسبهداشتی؛
بعد از فین کردن، سرفه یا عطسه.
قبل از آشپزیکردن یا خوردن غذا؛
بعد از استفاده از سرویسبهداشتی؛
بعد از فین کردن، سرفه یا عطسه.
پرهیز از تماس دستهای آلوده به صورت
نباید به چشمها، بینی یا دهان دست بزنیم. اگر به هر نحوی در تماس با ویروس قرار گرفته باشیم، با لمسکردن صورت، زمینه ورود آن به بدن را فراهم میکنیم.
ضرورت آشنایی با نشانههای کرونا
باید با علائم کرونا آشنا باشیم که شبیه به نشانههای آنفولانزا هستند:
تب؛
سرفه؛
تنگی نفس.
در بیشتر موارد ابتلا به کرونا آبریزش بینی در شمار نشانههای بیمار نبوده است.
تب؛
سرفه؛
تنگی نفس.
در بیشتر موارد ابتلا به کرونا آبریزش بینی در شمار نشانههای بیمار نبوده است.
پرهیز از استفاده بیمورد از ماسکهای طبی بهمنظور مقابله با کرونا
نباید ماسک طبی بپوشیم، مگر آنکه مریض شده باشیم. با استفاده از ماسک میتوانیم از انتقال ویروس به دیگران پیشگیری کنیم؛ اما اگر حالمان خوب باشد، استفاده از آن خطر ابتلا را کمتر نمیکند. تقاضا برای ماسک در سراسر جهان بهقدری زیاد بوده است که بسیاری از کشورها با کمبود ماسک مواجه شدهاند. بهتر است اجازه دهیم ماسکهای طبی در دسترس کسانی قرار بگیرد که واقعا به آنها نیاز دارند، مانند بیماران و کادر پرسنل مراکز درمانی.
خودداری اقشار آسیبپذیرتر از حضور در اماکن پررفتوآمد
سالمندان بالای ۶۰ سال و نیز کسانی که مبتلا به بیماری هستند، باید بیش از همه مراقب باشند، اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند و از حضور در اماکن پررفتوآمد خودداری کنند؛ چون انتقال ویروس بهوسیله این دسته از افراد محتملتر است. بنا به آنچه تاکنون مشخص شده است، در سالمندان و کسانی که پیشزمینهٔ بیماریهایی چون نارسایی قلبی، اختلالهای مزمن دستگاه تنفسی و دیابت را دارند، خطر ابتلا به کرونا بیشتر است. کسانی که تب دارند نباید سفر کنند. اگر سفر کردید و در هواپیما حال تان بد شد، حتما خدمه پرواز را در جریان بگذارید. به محض رسیدن به مقصد هم با مراکز درمانی تماس بگیرید.
پرهیز از سفرهای بیمورد
باید درباره سفر به کشورهایی که کرونا در آنها شیوع پیدا کرده است تجدیدنظر کنیم. مراکز جهانی بهداشتی در حال حاضر مردم را از سفرهای غیرضروری به چین و کره جنوبی منع کردهاند. کسانی که خطر ابتلا به کرونا برایشان جدیتر است (سالمندان و کسانی که پیشزمینهٔ سایر بیماری ها را دارند) از سفرهای غیرضروری به ایتالیا، ژاپن و ایران هم منع شدهاند.
حفظ آرامش برای مقابله با کرونا
نباید وحشتزده شویم. طبق آخرین اطلاعات دریافتی از مسئولان سازمانهای بهداشتی، در حال حاضر، احتمال ابتلا به کووید-۱۹ چندان زیاد نیست. رعایت اقدامات پیشگیرانه ـ و مهمتر از همه، شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون ـ و آمادهشدن برای وقایع احتمالی آینده (مثل احتمال ابتلا به کرونا و خانهنشین شدن) فعلا بهترین و تنها کارهایی هستند که از دستمان ساخته است.
تهیه اقلام ضروری به تعداد بیشتر و نگهداری در خانه
باید برخی اقلام و داروهای ضروری را به تعداد بیشتر در خانه نگهداری کنیم تا اگر احتمالا مجبور به خانهنشینی شدیم، مشکلی از این بابت وجود نداشته باشد. اگر داروی بخصوصی را به تجویز پزشک مصرف میکنید، از او بخواهید تعداد بیشتری در اختیارتان بگذارد. داروهای مسکن معمولی هم از دیگر مواردی هستند که بهتر است در خانه نگهداری کنید. محصولات شوینده و ضدعفونیکننده هم مورد مهم دیگری است که باید از حالا تهیه و نگهداری کنید. بنا به نتایج مطالعات، اینطور به نظر میرسد که ویروس کرونا بین چند ساعت تا چند روز بر روی سطوح زنده میماند؛ بنابراین بهطور مکرر باید سطوح را ضدعفونی و تمیز کنیم (بهویژه اگر کسی در خانه مبتلا به کرونا شده است یا نشانههای آن را دارد).
کووید-۱۹ هنوز رسما بهعنوان بیماری همهگیر جهانی (پاندمی/ pandemic) اعلام نشده است؛ باوجوداین، برخی منابع دولتی در کشورهای دیگر توصیه کردهاند که غذا و مواد خوراکی کافی برای ۲ هفته (مدتزمانی که اشخاص مبتلا به کرونا یا مشکوک به آن قرنطینه میشوند) در خانه داشته باشیم. نگهداری سوابق پزشکی هم از دیگر توصیههای این منابع بوده است.
ادامه دارد...
منبع: سایت چطور
کووید-۱۹ هنوز رسما بهعنوان بیماری همهگیر جهانی (پاندمی/ pandemic) اعلام نشده است؛ باوجوداین، برخی منابع دولتی در کشورهای دیگر توصیه کردهاند که غذا و مواد خوراکی کافی برای ۲ هفته (مدتزمانی که اشخاص مبتلا به کرونا یا مشکوک به آن قرنطینه میشوند) در خانه داشته باشیم. نگهداری سوابق پزشکی هم از دیگر توصیههای این منابع بوده است.
ادامه دارد...
منبع: سایت چطور
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}